Prodej, chata, 295 m2 v Benešově nad Černou, okres Český Krumlov

cena u makléře
Lokalita
Okres Český Krumlov
Obec Benešov nad Černou
Ulice skryto
Informace o nabídce
Číslo zakázky 1648
Datum vložení 09.07.2024
Datum aktualizace 11.07.2024
Prodej, chalupa s penzionem, 295 m2, pozemek 3066 m2, Benešov nad Černou
Kontakt na makléře
Kontakt makléře
Kontakt na realitní kancelář
lname: fname: email:

Popis nemovitosti

Prodej, chalupa s penzionem, 295 m2, pozemek 3066 m2, Benešov nad Černou

Výjimečná, luxusní usedlost přímo na břehu říčky Černé v Benešově nad Černou v Novohradských horách vás uchvátí stejně, jako uchvátila nás. Rozlehlá usedlost o užitné ploše téměř 300 m2 se nachází na překrásném pozemku o výměře 3066 m2. Celou usedlost lemuje řeka Černá, která dodává místu ojedinělou atmosféru a energii. Na udržované velkorysé zahradě je umístěn vyhřívaný bazén 6x3 m, venkovní posezení pod pergolou s kuchyní, grilem a udírnou a nespočet romantických zákoutí přímo na břehu řeky.

Usedlost se skládá ze 2 částí, které mohou fungovat společně i odděleně. První částí je luxusní dům (197 m2) pro velkou rodinu, určený k rekreaci i trvalému bydlení, druhá část je pak ubytování v soukromí (97,5 m2), se stylovou společenskou místností s krbem, výčepem a kuchyňkou, které nabízí 7 lůžek ve 3 pokojích, každý s vlastním sociálním zařízením. Ubytovaným hostům je k dispozici také venkovní posezení pod pergolou s grilem a 4 parkovací místa. Ubytování je dlouhodobě provozováno současnými majiteli a stalo se vyhledávaným místem pro velké množství návštěvníků Novohradských hor, známé jako "Ubytování u říčky".

Pokud nemáte zájem provozovat penzion, můžete všechny prostory využít pro potřeby své rodiny a přátel.
Soukromá část má užitnou plochu 197 m2, která je rozložena do 2 pater. V prvním patře se nachází technické zázemí, kotelna, velký obývací pokoj s kamny, kuchyně s novou kuchyňskou linkou, jídelna s krbem a vstupem na terasu a zahradu a koupelna s vanou a toaletou. Ve druhém patře vás zaujme galerie s odhalenými původními trámy, kde je umístěna pracovna a odpočinková zóna, dále se zde nachází 2 velké ložnice a koupelna se sprchovým koutem a toaletou. Jedna z ložnic má průchod na ochoz s posezením, na kterém se nachází pokoje patřící k penzionu. Dům je možné propojit s ubytováním a vytvořit tak zázemí pro opravdu velkou rodinu či společnost.

Celá usedlost procházela v letech 2004 - 2019 kompletní a rozsáhlou rekonstrukcí, která z domu vytvořila opravdový skvost. Kamkoliv se podíváte, vaše oči i srdce budou jásat, protože kvalita a skvělý vkus jsou zde vidět v každém kousku tohoto jedinečného místa. Určitě vás potěší výjimečná kvalita rekonstrukce - veškeré rozvody (topení v mědi), dřevěná okna, podlahy (keramická dlažba, dřevěné a plovoucí podlahy), dřevěné dveře, střecha z pálených tašek. Výhodou je i zateplení domu (vata a chytrá pěna).

Objekt je vytápěn kotlem na tuhá paliva (dřevo, brikety, uhlí) se zásobníkem a možností regulace teploty v jednotlivých částech domu. V některých místnostech jsou zároveň kamna či krb, které slouží k lokálnímu vytápění a vytvoření nádherné atmosféry. Dům je napojen na obecní kanalizaci i vodovod.

Luxusní charakter usedlosti, poskytující vysoký standard a pohodlí, spolu s výjimečným umístěním na břehu řeky na velkolepém pozemku, přináší neopakovatelnou příležitost zamilovat se do místa pro život, které vás osloví svým geniem loci. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči.

Zobrazit celý popis Skrýt celý popis

Rozšířené informace

Cena
Cena:
cena u makléře
Informace o nabídce
Typ smlouvy
Prodej
Číslo zakázky
1648
Datum aktualizace
11.07.2024
Poloha objektu
Rohový
Druh objektu
Smíšená
Umístění objektu
Klidná část obce
Dispozice
5 a více pokojů
Vybaveno
Částečně
Zastavěná plocha m2
429
Užitná plocha m2
295
Plocha parcely m2
3066
Počet podlaží objektu
2
Počet parkovišť
1
Počet garáží
Plocha bazénu m2
18
Počet bazénů
1
Telekomunikace
Internet
Topení
Lokální tuhá paliva, ústřední tuhá paliva
Doprava
Silnice, autobus
Komunikace
Asfaltová
Rok kolaudace
1945
Popis objektu
Kategorie
Typ domu
Patrový
Stav objektu
Po rekonstrukci
Voda
Voda - dálkový vodovod
Odpad
Kanalizace
Průkaz energetické náročnosti budovy
Vyhláška
264/2020 Sb.
Zobrazit další parametry Skrýt parametry
Poloha zadaná inzerátem je část města